Đoković ranije završava sezonu?
Novak Đoković, Foto: Starsport

šok

Đoković ranije završava sezonu?

Baš loše prognoze

Objavljeno: 11:30h

Čeka nas zanimljiv finiš teniske sezone, a ono što najviše zanima navijače je to da li će najbolji teniser u istoriji Novak Đoković uspeti da obezbedi Završni turnir u Torinu.

Slede Mastersi u Šangaju i Parizu, ali je totalna nepoznanica koliko Novak može da ovim turnirima nakon razočarenja na US Openu.

Kevin Palmer, novinar specijalizovanog portala Tenis 365, izneo je svoja predviđanja pred finiš teniske sezone.

Palmer smatra da poslednje mesece treba da posmatramo kao najavu onoga što nas očekuje u 2025. godini. Najpre se pozabavio bitkom za prvo mesto između Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport©

- Aleksander Zverev možda jeste drugi na ATP listi, ali nema sumnje da su dvojica najboljih Siner i Alkaras. Duo koji je podelio Grend slem titule između sebe ove godine i zacementirao status kao igrača koje treba pobediti. Turnir u Pekingu, Mastersi u Šangaju i Parizu, ATP Finale i Dejvis kup biće potencijalno pozornica za novo veliko rivalstvo u muškom tenisu. Dok dođemo do narednog Australijan opena, promena u odnosu snaga može biti viđena - smatra Palmer, a prenosi "b92".

Nije optimističan kada je u pitanju Đoković i smatra da sezona za njega može biti završena ranije.

- Osvajač 24 Grend slem titule je potvrdio da će igrati u Šangaju, što je iznenađenje. Nije igrao na azijskoj turneji od 2019. godine i njegovo prisustvo u Kini sugerište da ima malo više motiva da igra na Mastersima nego što je nagoveštavao prethodnih meseci. Đokovićev govor tela i želja da se nadmeće će nam reći šta želi u ostatku godine. Ako kroči na teren i oseti da ne treba da bude tu mogao bi vrlo lako da izgubi u ranoj fazi i završi 2024. takmičarsku godinu - zaključio je Palmer.

Bonus video:

01:08

Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou

(Espreso sport/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.